Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater, van Roof-to-River

Regenwaterbeheer zit in ons DNA. Dagelijks ontwikkelen wij de infrastructuur voor een leefbare stad met veel groen én droge voeten. Als waterexpert voor de publieke ruimtes, industriebouw, utiliteitsbouw en regenwater rondom de woning bieden wij als enige een ‘waterplan’ voor het totale complex conform de lokale regelgeving. Vanaf de eerste druppel op het dak tot infiltratie in de bodem. Met andere woorden, van Roof-to-River.

Neem contact op

Roof-to-River

Roof-to-River is een concept waarbij we een totaaloplossing aanbieden op het gebied van regenwaterbeheer. Binnen dit concept bundelen we onze jarenlange expertise tot een integrale oplossing die aansluit op de behoeften van de klant. Een van de vele voordelen van roof-to-river is dat elke fase zo optimaal mogelijk op elkaar is afgestemd.

Samen met onze Engineering & Consultancy dienst wordt er gekeken welke stappen noodzakelijk zijn om een zo efficiënt mogelijk proces van waterbeheer te bekomen. Op deze manier wordt de klant volledig ontzorgd, vanaf het moment dat de regen valt tot en met het moment dat het wordt geïnfiltreerd in de grond.

Naast het volledige traject van roof-to-river kunnen we je uiteraard ook ondersteunen in één van de zes stappen van duurzaam regenwaterbeheer

Efficiënt regenwaterbeheer

 Om bij hevige regenbuien problemen te vermijden en daarnaast bij langdurige droogte efficiënt gebruik te maken van regenwater dat eerder is gevallen, is het noodzakelijk regenwateroplossingen al in de ontwerpfase van projecten te implementeren. Door rekening te houden met de hele reis die regen aflegt op een perceel, zorg je voor optimaal beheer en gebruik! 

Wij maken dit proces overzichtelijk door het regenwaterbeheer in te delen in zes stappen. Opvangen, transporteren, filteren, gebruiken, infiltreren & bufferen en reguleren. We helpen je graag bij het efficiënt beheren van regenwater in nieuwe en bestaande situaties. 

De zes stapppen van regenwaterbeheer

Waarom kiezen voor onze regenwateroplossingen?

  • Wij denken in totaaloplossingen: van opvang tot gebruik
  • Ondersteuning en advies van onze Engineering & Consultancy afdeling
  • Ondersteuning op locatie
  • Ook leverbaar als prefab oplossing
  • Uitgebreide technische documentatie

Meer weten over regenwater oplossingen?

Heb je een vraag of wil je weten welke oplossing het beste aansluit bij jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Neem contact op

Meer over regenwater

Een roof-to-river oplossing voor Wilms in Meerhout

Wilms in Meerhout is specialist in rolluiken en zonwering. Vandaag bouwt Wilms verder aan de toekomst met duurzame uitbreiding voor zo'n 8.000m² aan bedrijfsgebouwen. DYKA werd door aannemer Derdaele+ aangeschreven in een vroeg stadium om hen te begeleiden, tot en met de uitvoering, voor alles wat betreft afvoer van regenwater en vuilwater.

Lees meer

Opvang & infiltratie: Roof - to - River megaproject Soenen - fase 2

In Dilsen-Stokkem bouwt de West-Vlaamse kartonproducent Soenen – met hoofdaannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen – een nieuwe fabriek van 113.000 vierkante meter. Een dergelijke oppervlakte vraagt om een doordachte analyse en aanpak met betrekking tot het regenwaterbeheer, dit voor zowel de opvang als de verwerking ervan.

Lees meer

Roof to river totaaloplossing voor megaproject Soenen golfkarton te Lanklaar

In Dilsen-Stokkem bouwt de West-Vlaamse kartonproducent Soenen een nieuwe fabriek van 113.000m2. Wij stelden onze technische knowhow en producten ter beschikking voor het regenwaterbeheer.

Lees meer
Meer nieuws